Ondanks het vochtige weer trok de derde Dag van het Park op Landgoed Bredius een enthousiast publiek. De historische moes- en pluktuin trok veel bezoekers. ‘Wat wordt het al groen’ en ‘wat mooi en groot als je erop staat’, waren veel gehoorde reacties. Er werden slaplantjes verkocht en de eerste stempelkaarten, waarmee je in de zomer een bosje bloemen kunt komen plukken, of je eigen biologische groente kunt oogsten.

Een spannende foto maken van een koppel ganzen, een doorkijkje, of een wandelpad. De deelnemers aan de foto workshop gingen direct aan de slag met de tips van de fotografen Joeri Kemp en Koen Brouwer.

Net als de vorige jaren waren de vrijwilligers van Abrona Brediushof/Nu Doen ons onovertroffen team achter de bar. In InBredius was het druk en op het terras waren het de stands van de Stichting Groene Hart, de imker en de activiteiten voor de kinderen die de aandacht trokken. Veel mensen namen een kijkje in de educatieve tuin, die er prachtig bij ligt. Voor het blote voetenpaadje was het dit jaar te koud.